Ett brett erbjudande

Clas Ohlson erbjuder smarta och smidiga, praktiska och prisvärda lösningar för hemmet och kontoret. Lösningar som förenklar och förbättrar i vardagen.

Sortimentet ska vara brett och attraktivt, särskiljande och konkurrenskraftigt på de marknader där vi verkar. Vi har mer än 15 000 artiklar inom fem olika produktkategorier: Bygg, El, Multimedia, Hem och Fritid. I sortimentet ingår både egna och andras varumärken och vi söker aktivt efter nya produkter som bidrar till en hållbar vardag för våra kunder. Vi förnyar kontinuerligt sortimentet genom att byta ut cirka 2 000 produkter i snitt varje år.

Vi ställer också höga krav på funktion, pris, kvalitet och hållbarhet. Innan en ny produkt tas in i sortimentet gör vi avancerade tester av kvalitet, funktion, säkerhet och livslängd. Vi arbetar för att minimera användningen av farliga ämnen i de produkter som ingår i vårt sortiment. Testerna görs främst i våra egna verkstäder, men vi lämnar också produkter till oberoende testinstitut.

Clas Ohlson har dessutom cirka 10 000 reservdelar i lager vilket är en unik service som uppskattas av allt fler av våra kostnads- och miljömedvetna kunder.

Bygg

Inom kategorin Bygg säljer vi verktyg, beslag och material som gör det enklare och roligare att renovera, bygga, måla och fixa. Vi fokuserar på de mindre projekten. Hos Clas Ohlson finns verktygen för att få jobbet gjort, färgen för att måla om och allt som behövs för att renovera och fixa hemma. Cocraft, Capere och Clas Ohlson är egna varumärken inom denna kategori.

 

El

Clas Ohlson har många smarta, säkra och energisnåla lösningar för elsmarta hem och kontor. Innovationsgraden är hög och designen på produkterna har fått en allt viktigare roll. Clas Ohlson erbjuder produkter för att överföra, ladda, övervaka, mäta, lysa, värma, koppla ihop, installera, driva och ventilera. En stor del av försäljningen inom kategori El kommer från de egna varumärkena Cotech och Northlight.

 

Multimedia

Vårt sortiment inom Multimedia ska med enkla och smarta lösningar knyta ihop tekniken i våra hem genom att koppla ihop nätverk, musik, film, utskrifter och mycket mer. Stora delar av sortimentet byts ut frekvent på grund av nya behov och den snabba teknikutvecklingen, men vi tillhandahåller även produkter ur äldre teknikgenerationer. Exibel och Clas Ohlson är egna varumärken inom kategori Multimedia.

 

Hem

Vi har tusentals prisvärda produkter som gör vardagen både enklare och roligare. I sortimentet finns produkter för köket, städskrubben, garderoben, tvättstugan och badrummet. Stora delar av sortimentet byts ut varje år för att följa de trender som råder. Inom kategori Hem erbjuder vi med våra egna varumärken Coline och Clas Ohlson.

 

Fritid

Inom kategorin Fritid hittar du produkter för friluftsliv, trädgård, sport och träning, resor, båt och lek. Noga utvalda produkter bidrar till en aktiv fritid för barn och vuxna, både ute och inne, och året om. Cocraft och Asaklitt är våra egna varumärken inom denna kategori.

Vision och affärsidé

Vi gör det enkelt för människor att lösa vardagens praktiska projekt och små problem.

Vår vision, mission och affärsidé