Hörnstenar i kvalitetsarbetet

Clas Ohlsons egna varumärken är noga utvalda och kvalitetstestade. De egna varumärkena ska uppnå en prisvärdhet och kvalitet som överträffar förväntningarna. 

Riskbedömning

I vår riskbedömningsmodell som styr hur omfattande kontroller som ska utföras utgår vi från produktkategori och typ av varumärke. På egna varumärken har vi skärpta krav på kontroller och tester av varje enskild leverans innan den lämnar fabrik.

Kravställning

Vi har en tydlig kravställning som ingår i våra leverantörsavtal. För produkter som bär våra egna varumärken arbetar vi hårt med att uppnå en prisvärdhet och kvalitet som överträffar förväntningarna. Vi arbetar också för att minimera användningen av hälsofarliga ämnen i vårt produktsortiment, där vi många gånger har satt upp högre krav än vad lagstiftningen kräver.

Testning

Innan ny produkt tas in i sortimentet görs avancerade tester av produktens kvalitet, funktion, säkerhet, livslängd och andra produktegenskaper. Testerna utförs främst i våra egna verkstäder. Dessutom genomförs omfattande kontroller på plats i fabrikerna före varje leverans, utifrån vår riskbedömning och kravställning. Vi samarbetar även med flera oberoende testinstitut för att säkerställa produkternas säkerhet och kvalitet.

Uppföljning

Kontinuerlig uppföljning är en viktig del i vårt kvalitetsarbete för att skaffa kunskap för fortsatt utveckling av våra produkter. Vi följer löpande reklamationsstatistik och kundomdömen som vi får kring våra produkter via butiker, kundtjänst och webb.