Försäljningskanaler

Vi vill göra det vardagliga mötet med kunden så bra som möjligt, i alla våra försäljningskanaler. Köpupplevelsen ska vara enkel och smidig, inspirerande och prisvärd. 

Vi erbjuder tillgänglighet, service, inspiration och smarta lösningar genom en attraktiv mix av olika försäljningskanaler. Butiker, e-handel, katalog och telefon ska samverka så att våra kunder upplever ”ett Clas Ohlson” oavsett var och hur de väljer att handla.
Vår nya e-handelsplattform förbättrar samverkan mellan katalog, butik och försäljning via webbutiken.

Många konsumenter söker information på nätet och besök på hemsidan bidrar också till fler besök och ökad försäljning i våra butiker. Så samverkar de olika försäljningskanalerna för att ge kunderna den bästa köpupplevelsen, det som i branschen kallas för omnikanalstrategi.

Butikerna

Clas Ohlsons butiker ska företrädesvis ligga i stadskärnan eller i starka centrala köpcenter eller handelsplatser.

Vi äger och driver våra butiker själva. Butikslokalerna hyrs med långsiktiga hyreskontrakt. Vårt butikskoncept är utformat för att underlätta för kunderna att hitta i butikerna. Konceptet utvecklas hela tiden med nya lösningar och idéer som förenklar för både kunder och medarbetare. Vi lägger stora resurser på varuläggning och navigation för att spara tid både för kunder och medarbetare.

Nuvarande butikskoncept lanserades under 2008/09 och alla butiker som öppnats sedan dess är byggda enligt det nya konceptet. Äldre butiker anpassas successivt i takt med att de behöver renoveras eller uppdateras.

Digitala försäljningskanalerna

Den största och mest välbesökta butiken finns på nätet och håller öppet dygnet runt. Vår webbutik finns tillgänglig på alla marknader, och kunderna kan handla enkelt och smidigt från sin dator, surfplatta eller mobiltelefon. I webbutiken finns alla våra 15 000 produkter, men också tusentals reservdelar, köpguider och inspirationsfilmer. Kunderna kan ställa frågor och få svar, lägga upp inköpslistor, se utökad produktinformation samt köpa produkterna och få leverans direkt hem till dörren.

Katalogen

Den klassiska Clas Ohlson-katalogen, som kom ut första gången 1918, finns tillgänglig i våra butiker och många kunder tar hem ett eget exemplar.

Kundklubben

Club Clas, Clas Ohlsons kundklubb, lanserades på den svenska marknaden år 2013 och på den finska marknaden år 2014 och har över 1,8 miljoner medlemmar. I medlemskapet ingår klubbrabatter, specialerbjudanden och inbjudningar till olika butiksevenemang. Alla inköp ger poäng som kan utnyttjas vid köp. Köphistoriken sparas och kunderna uppskattar att få mer träffsäkra erbjudanden. Butiker med många klubbmedlemmar har ett högt snittköp och en hög konverteringsgrad.

Clas Office

Hösten 2014 lanserades Clas Office i Sverige och Norge, ett företagserbjudande riktat mot främst små och medelstora företag. Företagskunder är inget nytt för Clas Ohlson, däremot så möjliggör lanseringen av Clas Office ett ännu mer anpassat och riktat erbjudande. I samband med lanseringen utökades sortimentet av kontorsmateriel och smidigare registrerings- och faktureringsrutiner infördes. Detta i kombination med vårt butiksnät och e-handelsbutik, gör det nu ännu enklare att samla alla sina inköp för kontoret på ett och samma ställe.

Rundtur i butik

Välkommen att ta en rundtur i en av våra butiker. Videon är på engelska.