Vår affärsmodell

Clas Ohlson ska vara det självklara valet för människor som behöver produkter för praktisk problemlösning.

Detta genom att erbjuda ett brett sortiment med smarta produkter till attraktiva priser, en proaktiv, kunnig och tillgänglig kundservice och en inspirerande köpupplevelse, i alla våra försäljningskanaler.

Sortimentsutveckling

Utifrån kunskap och insikter om våra kunder och deras behov utvecklar vi kontinuerligt vårt produktsortiment. Det ska vara relevant och attraktivt och vi vill erbjuda alternativ för olika typer av användare. Vi anpassar sortimentet utifrån de lokala marknadernas förutsättningar och preferenser. Vi ökar också kontinuerligt andelen produkter som bidrar till en mer hållbar livsstil.

Vi erbjuder produkter och tjänster som förenklar vardagen, med stora krav på funktion, pris, kvalitet, produktsäkerhet och hållbarhet inom fem kategorier: Bygg, El, Multimedia, Hem och Fritid. Egna varumärken med innovativa produkter gör det möjligt att överträffa våra kunders förväntningar.

Inköp

Clas Ohlson köper produkter från mer än 600 leverantörer i Europa och 700 tillverkare i Asien. Knappt 70 procent av alla produkter tillverkas i Asien.

En effektiv inköpsorganisation, med egna kontor i Kina, en nära relation till våra leverantörer och stora volymer gör att vi kan erbjuda ett prisvärt och hållbart sortiment. Andelen direktinköp ökade under året till 41 procent. Vi gör omfattande produkttester och säkerställer att våra produkter uppfyller alla lagkrav innan de når våra försäljningskanaler.

Lagerhållning & distribution

Ett hållbart varuflöde är en av Clas Ohlsons viktigaste framgångsfaktorer. Vi samlastar gods för ökad effektivitet och lägre miljöpåverkan. Vår distributionscentral i Insjön samordnar distribution och logistik, och ser till att lagerhållning och servicenivå är den bästa möjliga. Omsättningshastigheten är hög. Butikernas beställningar sker automatiskt och de nya varorna finns i butik på cirka 1-3 dagar.

Försäljning & service

Clas Ohlson tillhandahåller lättillgängliga och inspirerande försäljningskanaler och en god kundservice. Större delen av vår försäljning sker idag via våra butiker, men vi erbjuder våra produkter och möter kunden i ett antal integrerade försäljningskanaler.

Vi hjälper våra kunder att göra välinformerade val av smarta produkter med bättre miljöprestanda. Vi har olika butiksformat och våra koncept utvecklas hela tiden för att passa läget, konkurrensen och kunden. Den största butiken är vår e-handelsbutik, som alltid är öppen och fungerar lika bra på datorn som på mobilen eller surfplattan.

Produktanvändning & återvinning

Våra produkter ska vara enkla att återanvända och återvinna. Det ställer krav på material och kemikalier, emballage och förpackningar. Produktlivslängden är avgörande för att minska påverkan på miljö och klimat. Vi tror på slit men inte släng och vårt utbud av över 10 000 reservdelar uppskattas av kostnads- och miljömedvetna kunder.

Relaterade länkar

Brett erbjudande

Sortimentet ska vara brett och attraktivt, särskiljande och konkurrenskraftigt.

Vårt sortiment