2015-10-02 08:00 CET Övriga företagsnyheter

Clas Ohlson prisat som Sveriges starkaste varumärke

Swedish Brand Award

När Evimetrix Swedish Brand Award 2015 gick av stapeln under torsdagskvällen tilldelades Clas Ohlson priset som Sveriges starkaste varumärke inom kategorin Övrig handel.

- Det här är ett kvitto på att vi gör rätt saker, och det ger oss ännu mer energi att fortsätta utveckla vårt erbjudande. Inte minst är det roligt att vinna just detta pris eftersom både kännedom och kundnöjdhet vägs in, säger Nina Lindfors, Sverigechef på Clas Ohlson.

Undersökningen som ligger till grund för utmärkelserna är en kvantitativ imagemätning som har genomförts årligen sedan 2002. Totalt omfattar undersökningen svar från cirka 6 000 svenska konsumenter. Undersökningen mäter erfarenheter och attityder gentemot cirka 500 varumärken i ett 35-tal branscher. Genom en kombination av NKI-faktorer och en metod att väga kundnöjdhet mot kännedom korar Evimetrix vinnarna.

Clas Ohlson har sedan tidigare tagit topplaceringar i flera varumärkesundersökningar som Sustainable Brand Index och MK-rapporten. Clas Ohlson har också utsetts till kundernas favoritbutik i tidningen Markets undersökning ”Kundernas drömgalleria”. I Norge placerade sig Clas Ohlson häromveckan på femte plats i Ipsos MMI:s årliga anseendeundersökning. I Finland tilldelades Clas Ohlson i november förra året ”Nordiskt profilpris” som ges ut av organisationen Pohjola-Norden och dagstidningen Hufvudstadsbladet.

Kontakt

För mer information kontakta:

Sara Kraft Westrell, Informations- och IR-direktör, telefon 0247-649 13

Bifogade filer

Meny Språk