Det är viktigt att inte stå stilla

September 2017

Matilda Åhs, HR-partner för region Öst och Väst i Sverige: Jag började jobba på Clas Ohlson hösten 2007 i Vällingbybutiken när den öppnade. På den tiden hette rollen Arbetsledare. Nu är jag HR-partner för regionerna Öst och Väst i Affärsområde Sverige.

Mitt jobb som HR-partner för Öst och Väst i Sverige innebär att jag stöttar våra butikschefer och regionchefer i HR-relaterade frågor.

Jag var nyutexaminerad personalvetare när jag började jobba i butik och tänkte att Clas Ohlson är ett företag som växer, och där jag också skulle kunna växa. Ett bra beslut visade sig!

Jag har alltid gillat rekrytering och fick tidigt chansen att jobba med sådana frågor, bland annat när vi startade upp verksamheten i Storbritannien.

Om man tittar på hur min tid på Clas Ohlson varit så har det hänt något nytt med jämna mellanrum. Även om jag trivs i en roll så är det viktigt för mig att inte stå stilla – jag vill ha nya utmaningar helt enkelt.

Förtroende och nya utmaningar

Det är viktigt för mig att jag känner förtroende för företaget och att jag får nya utmaningar! Det i sin tur kräver bra chefer och ledare, och det tycker jag att jag har på Clas Ohlson.

Kundmötet i butik är det som får företaget att snurra, men i min roll ser jag till exempel också våra jobbsökande som kunder. Jag vill att alla ska ha en positiv upplevelse av Clas Ohlson, och när det kommer till de frågor jag jobbar med innebär det ofta att ge korrekta och snabba svar så att upplevelsen av Clas Ohlson är professionell och positiv, även om man till exempel inte gått vidare i en rekryteringsprocess.

/Matilda Åhs, HR-partner för region Öst och Väst i Sverige