Medarbetare berättar

Här kan du läsa några av våra medarbetares egna berättelser om hur det är att jobba på Clas Ohlson. Är du intresserad av att börja hos oss? Vill du veta mer om vilka karriärmöjligheter vi kan erbjuda? Tveka inte att kontakta vår HR- och personalavdelning om du har frågor och funderingar.

Man växer när man vågar utmana sig

Tanja Tejada, teamledare i Helsingfors

Jag började jobba deltid i Finlands första och då enda butik på Mannerheimvägen år 2003. Nu jobbar jag som teamledare i Finlands största butik, i köpcentrat "Kampen" i Helsingfors, och jag ansvarar för sälj och logistik. 

Jag började på företaget när jag var 19 år, och nu är jag 33 år. Jag har alltid varit den som tar ansvar, och det har bara förstärkts under åren. Jag har lärt mig att ha en positiv attityd och leta efter lösningar och komma på nya idéer.

Inom det senaste åren har jag vuxit mycket i min roll som ledare. Jag är nyfiken och ser till att saker blir gjorda, och jag har blivit bra på att skapa teamanda och leda ett team. Jag har lärt mig hur man hanterar sitt kroppsspråk: hur man behåller en bra och avslappnad stämning även om det är bråttom och man har mycket att göra.

Att växa och utmana sig

Det är viktigt för mig som medarbetare att ha bra stämning i arbetet. Det måste vara kul att komma till arbetsplatsen varje dag och det ska vara roligt att jobba. 

Man växer när man vågar utmana sig. Det behövs mod att ta nya chanser. Om man aldrig vågar prova på någonting nytt, då växer man inte heller så mycket. Butiken här i Kampen är hektisk och här har jag vuxit oerhört mycket och lärt mig bland annat att delegera, prioritera och organisera. 

Möjligheter och utrymme

Clas Ohlson ger möjligheter och utrymme att växa och utvecklas. Här kan man utveckla sig genom utbildning eller på annat vis så mycket som man själv vill, och det ger motivation. Det är viktigt att hela tiden vilja lära sig nya saker och hålla ögonen och öronen öppna. Då lär man sig mycket!

/Tanja Tejada, teamledare i vår butik i Kampen, Helsingfors

 

Det är viktigt att inte stå stilla

Matilda Åhs, HR-partner för region Öst och Väst i Sverige

Jag började jobba på Clas Ohlson hösten 2007 i Vällingbybutiken när den öppnade. På den tiden hette rollen Arbetsledare. Nu är jag HR-partner för regionerna Öst och Väst i Affärsområde Sverige. Det innebär att jag stöttar våra butikschefer och regionchefer i HR-relaterade frågor.

Jag var nyutexaminerad personalvetare när jag började jobba i butik och tänkte att Clas Ohlson är ett företag som växer, och där jag också skulle kunna växa. Ett bra beslut visade sig!

Jag har alltid gillat rekrytering och fick tidigt chansen att jobba med sådana frågor, bland annat när vi startade upp verksamheten i Storbritannien.

Om man tittar på hur min tid på Clas Ohlson varit så har det hänt något nytt med jämna mellanrum. Även om jag trivs i en roll så är det viktigt för mig att inte stå stilla – jag vill ha nya utmaningar helt enkelt.

Förtroende och nya utmaningar

Det är viktigt för mig att jag känner förtroende för företaget och att jag får nya utmaningar! Det i sin tur kräver bra chefer och ledare, och det tycker jag att jag har på Clas Ohlson.

Kundmötet i butik är det som får företaget att snurra, men i min roll ser jag till exempel också våra jobbsökande som kunder. Jag vill att alla ska ha en positiv upplevelse av Clas Ohlson, och när det kommer till de frågor jag jobbar med innebär det ofta att ge korrekta och snabba svar så att upplevelsen av Clas Ohlson är professionell och positiv, även om man till exempel inte gått vidare i en rekryteringsprocess.

/Matilda Åhs, HR-partner för region Öst och Väst i Sverige