Medarbetare berättar

Här kan du läsa medarbetarnas egna berättelser om hur det är att jobba på Clas Ohlson. Är du intresserad av att börja hos oss? Vill du veta mer om vilka karriärmöjligheter vi kan erbjuda? Tveka inte att kontakta vår HR- och personalavdelning om du har frågor och funderingar.

Från Lund till London på knappt två år

Redan hösten 2010, när Sophia Bonnevier Dudzik började Clas Ohlsons traineeprogram i Insjön, var målet att jobba utomlands. Några veckor efter avslutat program landade hon på Heathrow, redo för sitt första projekt som verksamhetsutvecklare på Clas Ohlson UK i Kingston-upon-Thames sydväst om London.

Efter avslutat traineeprogram känner Sophia att hon hittat rätt miljö och utmaning som verksamhetsutvecklare i Storbritannien.

Att Sophia hamnade i London är långt ifrån en slump. 
- Jag och min mentor hade en öppen dialog under hela traineeperioden. Bland annat hjälptes vi åt att lägga upp en långsiktig plan, där organisationens behov och mål matchades med mina personliga egenskaper och ambitioner. I planen fanns jobb utomlands som ett delmål.
Under 18 månader som trainee hann Sophia lära känna stora delar av verksamheten, från butik och kundservice till inköp, sälj- och affärsutveckling. 
- Ända sedan jag som 16-åring började jobba i en chokladbutik i Lund har jag älskat kundmötet, där jag får serva, sälja och prata med människor. Den känslan har förstärkts under tiden på Clas Ohlson och därför känns det extra roligt att få vara med och utveckla vår sälj- och marknadskommunikation.

Verksamhetsutveckling med variation

Sophia är inblandad i utvecklingsprojekt inom flera olika områden på den brittiska marknaden, exempelvis utveckling av produktsortiment, butiksmiljöer, sälj- och kommunikationsstrategier. 
- Vi jobbar ambitiöst, drivet och målinriktat. Samtidigt är det högt i tak. Vi sporrar och utmanar varandra, delar kunskap och erfarenheter, bollar idéer och har en jämlik och skön gemenskap. Jag stormtrivs!
Variation i vardagen är något som tilltalar Sophia starkt. 
- Jag är mer generalist än specialist och föredrar därför att kunna lite om mycket, att se helhet och sammanhang, vilket Clas Ohlson har läst av, respekterat och tagit vara på. Det gör att jag växer, känner förtroende och får jobba med det jag brinner för, vilket verksamheten tjänar på i längden.

Bra balans mellan karriär och privatliv

Sophia återkommer ofta till Clas Ohlsons unika företagskultur och arbetsmiljö.
- Jag upplever att arbetsklimatet och ledarskapet är ovanligt flexibelt och tillåtande. Det finns ett långsiktigt tänk. Även juniorer som jag får komma till tals. Företaget respekterar också att familje- och privatlivet måste få utrymme i vardagen, vilket skapar bra balans och inre trygghet. 
Sist men inte minst sätter Sophia fingret på en annan sak som gör att jobbet på Clas Ohlson aldrig känns monotont och enahanda. 
- Kombinationen av modern, expansiv koncern och en nästan 100-årig handelstradition skapar en härlig dynamik och fantastiska möjligheter att vara med och förändra och påverka.