Hållbarhetsbloggen: Vår resa

Vi vet att den värld våra kunder kommer leva i framöver i grunden förändrar förväntningarna på oss som bolag.

Genom att här kontinuerligt berätta om de steg vi tar hoppas vi kunna engagera och motivera våra intressenter att följa med på vår gemensamma resa härifrån till hållbarheten.

Clas Ohlson satsar på miljömärkta städprodukter

Mars 2015

Clas Ohlsons nya serie av miljömärkta rengöringsprodukter består av bland annat köks-, badrums- och fönsterspray samt golvrengöringsmedel. Produkterna är effektiva, prisvärda och skonsamma för miljön. Ämnen såsom parfym, konserveringsmedel och allergiframkallande ämnen är hårt reglerade och produkterna är testade för att säkerställa hög effektivitet, att de är dryga och har förpackningar som är framtagna med hänsyn till minskad miljöbelastning.

- Svanen ställer höga krav vad gäller att undvika miljö- och hälsoskadliga ämnen samt på att ingående rengörande ämnen lätt bryts ned i naturen. Clas Ohlsons nya serie av rengöringsprodukter uppfyller samtliga de krav vi ställer på en Svanenmärkt produkt, säger Lina Harström, produktansvarig Svanen.

De miljömärkta rengöringsprodukterna är framtagna av Smart Microfiber System AB som har arbetat för att hitta rätt råvaror såsom till exempel svensk raps till trägolvsåpan. Produktserien säljs i Clas Ohlsons alla försäljningskanaler.

- Vi vill hjälpa våra kunder att göra smarta och miljömässigt bra val. Vi hoppas att våra kunder kommer att uppskatta detta alternativ som bara är ett av många exempel på hur vi på Clas Ohlson arbetar för att skapa smarta, enkla alternativ till bra priser och som tar hänsyn till vår miljö, säger Eva Berg, kategorichef Clas Ohlson.

För mer information om Clas Ohlsons miljömärkta serie av rengöringsprodukter, universalgolvrent, golvsåpa, köksspray, badrumsspray, fönsterspray och universalspray

För mer information om Svanenmärkningen:
http://www.svanen.se/Vara-krav/Svanens-kriterier/kriterie/?productGroupID=15