Hållbarhetsbloggen: Vår resa

Vi vet att den värld våra kunder kommer leva i framöver i grunden förändrar förväntningarna på oss som bolag.

Genom att här kontinuerligt berätta om de steg vi tar hoppas vi kunna engagera och motivera våra intressenter att följa med på vår gemensamma resa härifrån till hållbarheten.

Clas Ohlson Product Innovation Challenge går in i nästa fas

December 2016

Anmälningsperioden för nya bidrag till Product Innovation Challenge är nu stängd. Nu påbörjar istället juryn sitt arbete med att utse den eller de vinnande produkterna.

För tre månader sen lanserades Clas Ohlson Product Innovation Challenge, en tävling med syfte att ta fram innovativa produkter som stöder en mer hållbar livsstil. Engagemanget har varit stort och jurymedlemmarna är imponerade över den höga nivån på många av bidragen.

Ulrika Göransson, chef för strategiplanering, projekt och processer på Clas Ohlson, sitter med i juryn.

- Intresset har varit väldigt stort och vi har fått in flera riktigt bra bidrag som verkligen kan addera värde för våra kunder. Vi i juryn väljer nu ut tio finalister som vi kommer att intervjua och granska lite närmare. I början på nästa år utser vi en eller flera vinnare och sedan börjar arbetet med att få ut produkterna i våra butiker och e-handel. Hur lång tid det tar beror på vilket produktutvecklingsstadie produkten befinner sig i, men målet är att de ska lanseras till våra kunder under verksamhetsåret 2017/18.