Hållbarhetsbloggen: Vår resa

Vi vet att den värld våra kunder kommer leva i framöver i grunden förändrar förväntningarna på oss som bolag.

Genom att här kontinuerligt berätta om de steg vi tar hoppas vi kunna engagera och motivera våra intressenter att följa med på vår gemensamma resa härifrån till hållbarheten.

Ännu fler batterijägare i årets batterijakt

April 2017

Batterijakten – en tävling och informationskampanj för Sveriges alla fjärdeklassare om återvinning och hållbarhet – lockade i år ungefär 35 000 elever som tillsammans samlade in 126 ton batterier.

I år kunde ännu fler bli vinnare i Batterijakten och tävlingen hade breddats till att förutom Insamling innefatta momenten Utbildning och Kreativitet. Klasserna kunde samla poäng i samtliga delmoment och även samla extrapoäng i olika mindre tävlingar under hela tävlingsperioden mellan 1 februari och 5 april.

Att det erbjöds flera sätt att samla poäng tycktes vara uppskattat av skoleleverna då antalet deltagande klasser ökade med hela 30 procent till 1 400.

– Vi har sett hur tävlingen skapar ett enormt engagemang och från Clas Ohlsons sida tycker vi att Batterijakten är ett väldigt bra projekt eftersom det ligger nära vår verksamhet - att vi är med och tar ansvar för de produkter vi säljer - men också att det är en insats som ger långsiktiga effekter i och med att vi nu har nått över 120 000 fjärdeklassare under de fyra år vi genomfört projektet i Sverige. Räknar vi in syskon, föräldrar och vänner så är det ännu fler som nåtts av ett positivt budskap om återvinning, säger Åsa Portnoff Sundström, hållbarhetschef på Clas Ohlson.

De lyckliga vinnarna av årets Batterijakt är klass 4 på Viktoriaskolan i Örebro. Klassens bidrag till det kreativa tävlingsmomentet bestod av flera "flash mobs", blixtdemonstrationer, där de informerade allmänheten om vikten av återvinning. Klassen vann 50 000 kr till sin reskassa, en exklusiv träff med Victor Beer, Emil Beer och Joel Adolphsson från Youtube-trion IJustWantToBeCool, och ett besök av Tekniska Museets Maker Tour.

Initiativtagare till Batterijakten är Håll Sverige Rent, VARTA Batterier och Clas Ohlson, som gemensamt vill verka för att fler batterier återvinns i Sverige.