Hållbara produkttips

Att vi hela tiden driver på utvecklingen av vårt mer hållbara sortiment är en förutsättning för att åstadkomma förändring hos våra kunder. Nedan finns ett antal exempel ur vårt sortiment av produkter för en mer hållbar livsstil.

Clas Ohlson satsar på miljömärkta städprodukter

Clas Ohlsons nya serie av miljömärkta rengöringsprodukter består av bland annat köks-, badrums- och fönsterspray samt golvrengöringsmedel. Produkterna är effektiva, prisvärda och skonsamma för miljön. Ämnen såsom parfym, konserveringsmedel och allergiframkallande ämnen är hårt reglerade och produkterna är testade för att säkerställa hög effektivitet, att de är dryga och har förpackningar som är framtagna med hänsyn till minskad miljöbelastning.

För mer information om Clas Ohlsons miljömärkta serie av rengöringsprodukter, universalgolvrent, golvsåpa, köksspray, badrumsspray, fönsterspray och universalspray.

Världens första miljömärkta värmeljus

Clas Ohlson erbjuder världens första miljömärkta värmeljus, ett modernt och hållbart alternativ till det traditionella värmeljuset. Värmeljuset är ett resultat av flera års forskning och har miljömärkts av Svanen.

Det traditionella engångsvärmeljuset har en ljuskopp i aluminium vilken är svår att samla in för att återvinna. I Sverige förbrukas över 300 miljoner värmeljus per år vilket motsvarar en förbrukning om över 225 ton aluminium. Uppskattningsvis återvinns knappt hälften. Produktionen av aluminium förbrukar mycket energi. Energiförbrukningen för att tillverka bara ett kilo aluminium motsvarar den mängd energi som återfinns i tre liter bensin.

Genom Clas Ohlsons lansering av ett helt nytt värmeljus av 100 procent stearin, det vill säga helt utan paraffin och fri från palmolja, och utan engångskopp av aluminium, kan vi erbjuda ett modernt och hållbart alternativ till det traditionella värmeljuset. När ljuset brunnit ut laddas ljuskoppen i glas enkelt med en ny ljusrefill. Värmeljuset har miljömärkts av Svanen.

Produkten är framtagen av de två uppfinnarna Ronny Hjelm och Hugo Lundkvist, Refillsystem i Oxelösund AB, som i samarbete med Clas Ohlson har gjort drömmen om ett värmeljus med förbättrad miljöprofil till verklighet.

 

 

Återvunnen plast blir nya produkter

Clas Ohlson skapar nya produkter av gamla uttjänta plastbackar och ger därmed över ett ton plast ett nytt liv. Den blå lövräfsan är ett resultat av 100 procent återvunnet material och produceras lokalt i Dalarna.

Vid Clas Ohlson Distributionscentral i Insjön, och vid hanteringen av produkter i butik, används blå plastbackar. Det händer att plasten ibland går sönder och att plastbackarna därmed inte längre går att använda. Istället för att kassera plasten tas den omhand och omvandlas till nytt material att utvinna nya produkter av. Clas Ohlson återvinner totalt cirka 1 ton plast per år. Plasten hämtats upp på Clas Ohlsons lager, fraktas till en lokal aktör i Dalarna som maler ner plasten och framställer nya produkter. Clas Ohlsons blå lövräfsa är på detta sätt tillverkad av 100 procent återvunnet material. Vi kan därmed erbjuda bra priser och en produktion som är bra för miljön, vilket är viktigt för oss på Clas Ohlson.

 

Gör din egen jord

Med varmkomposten Mully kan du förvandla ditt trädgårds- och köksavfall till värdefull mylla. Konstruktionen är stabil med bottenplatta och den är anpassad för att inte möss eller fåglar ska kunna komma in i den. Dessutom är den tillverkad av återvunnen plast. Det är vad vi kallar en produkt för en mer hållbar livsstil.